Saját pénztermelő projekt 4. rész

Lassan eltelt egy hónap a legutóbbi update óta, nézzük, mi történik a saját ki projektünkkel. Egyelőre úgy döntöttem, hogy különösebb tartalomfejlesztés mégsem történik az oldalon, mert kíváncsi vagyok, hogy egy tisztán az internetről származó adatbázisból mit lehet kihozni. Láttam hasonló projektet, ami jó pár éves volt, és a számok eléggé meggyőzőek.

De mi még csak az elején tartunk, nézzük, a Google hogyan indexeli be az aloldalainkat.

teljesitmeny2.jpg

Egy hónapja 2390 oldalunkat illesztette be az adatbázisába, most ez a szám 3030. Van mellette még jó pár, amit észlelt, de egyelőre nem indexelte. Ez azt jelenti, hogy amikor az emberek keresnek a Google-ban, 3030 oldalunk közül adhat találatot a kereső. A többiből egyelőre nem.

De hányszor is jelent meg a weboldal a Google keresőben? Ezt mutatja az összes megjelenés:

teljesitmeny1.jpg

Ez bizony még nem túl sok, de bizakodásra ad okot, hogy emelkedő trendet mutat. Látszik a grafikonon, ahogy egyre több aloldalunkat indexeli a kereső, úgy lesz mindig egy kicsivel több megjelenés.

Hadd mutassam meg itt egy másik projektem, ahol viszont történik tartalomfejlesztés. Ezek az eredmények az 1-2 hónappal ezelőtti cikkek eredményét mutatják, hiszen legalább ennyi idő kell, míg egy új tartalom elkezd jól teljesíteni. Persze lehet, hogy sohasem hoz semmit, de ha jól lett megválasztva a téma, akkor kell ennyi idő:

teljesitmeny3.jpg

Hasonlítsuk össze a két projektet! Az időkeretet mindenhol február 1-től állítottam be, a második projekt 5,33 millió megjelenése áll szemben a 17,8 ezer megjelenésével. Ahogy látható, a tartalomfejlesztés nagyon sokat tud dobni a látogatottságon. Ha most éppen otthon vagytok, és nincs más munkátok, akár magatok is nekiállhattok.

De mennyit hoz az 5,33 millió megjelenés a Google keresőben, és az onnan beérkező 11 ezer látogató? Ez sok mindentől függ, de főleg az oldal témájától. Ennél a projektnél ezek a számok:

teljesitmeny4.jpg

7000 Ft bevétel az elmúlt 2 hónapban, de itt is emelkedő trendet mutat a grafikon. Ez amúgy egy gyengébb tartalmú oldal abból a tekintetből, hogy nincs olyan sok pénz a témájában. Ha személyi kölcsönről vagy másféle top réspiacról szólna, ott a hirdetésekből is több pénz jönne be. Viszont ott nagyobb a verseny, és nehezebb is érvényesülni. Ezeket mind át kell gondolni egy-egy projekt elindításakor.

Mutatok még eredményeket, melyek mind egy-egy cikket jelentenek, ezért fontos a jó téma, a jó szövegíró, és az összes többi, SEO szempontból fontos faktor megléte.

Mindkét cikk a magyar piacra készült, itt január 1-től vannak adatok, hogy láthassátok a cikkek életútját:

teljesitmeny5.jpg

Egy másik cikk:

teljesitmeny6_1.jpg

Végül pedig egy vadiúj cikk, mely most kezdi meg életét, és remélhetőleg az előzőekhez hasonló magasságokba jut. Egy hónap múlva visszatérünk erre is:

teljesitmeny7.jpg

Szólj hozzá!