Hol tartok most a Java programozásban?

Már jó ideje nem írtam arról, hol tartok a StudiCore Java képzésében. Jelentem, most készítem a nagy programot, mely lezárja a Java SE fejezetet. De erről mindjárt írok egy külön bejegyzésben. Addig is vegyük fel a fonalat, hogy miről számoltam be legutóbb.

Ezt írtam:

A következő négy fejezet van még hátra az Adatbázisok + Java SE haladó eszközök kurzuson, illetve már ugye az egész Java SE programozó képzés keretein belül:

  1. Apache Commons
  2. Google Guava
  3. Rekurzió: a programozás magasiskolája
  4. Nagy program írása: programfejlesztés elmélete és gyakorlata: Te is fejlesztesz egy nagy programot!

Nos, azóta sikerült abszolválni az Apache Commons, Google Guava és Rekurzió fejezeteket. Ezeknél már be voltunk dobva a mélyvízbe, megkaptuk az Apache Commons és a Google Guava projekt elérhetőségeit, és az ott látható leírásokból kellett kihámoznunk a megoldást.

Persze a megfelelő osztályok nevét megkaptuk, de azon belül magunknak kellett rájönnünk a megoldásra. Az komoly, hogy az eddig Java 8 eszközökkel megoldott feladatokra voltak sokkal, de sokkal egyszerűbb megoldások mindkét projektben. Nem hiába ezeket használják a Google és más cégeknél, a fájlkezelés, a különféle átalakítások sokkal egyszerűbbek lettek.

A StudiCore tanfolyamán is a korábbi feladatokat kellett újraírni a Commons és a Guava osztályokkal, és élvezetes volt úgy kutatni, mint ahogy az igazi programozók teszik.

A rekurziónál pedig meg kellett értenünk a fogalmat, és ennek megfelelő programsorokat írni. Ezeket most nem akarom részletezni, mert azzal pont a megértés lehetőségét venném el azoktól, akik szintén ezeknél a feladatoknál tartanak.

De ezek már csak felvezetésnek számítottak a nagy program elkészítéséhez, amiről a következő bejegyzésben írok.

Szólj hozzá!