Saját pénztermelő projekt 7. rész

Legutoljára június 1-én néztük meg, hogy áll a saját pénztermelő projektünk. Mielőtt azonban megnéznénk az aktuális számokat, pár gondolat. Ebben a projektben az volt a felállás, hogy én végzem az interneten található adatok feldolgozását, megtisztítását, adatbázisba mentését a Java nyelv segítségével, egy ismerős webprogramozó pedig illeszti az adattáblákat az élő oldalhoz.

Az sql fájlokban szállított adattáblák illesztése kb. 5-10 perc per darab, és néhányat már én adtam hozzá az oldalhoz. A webprogramozó ugyanis már 1 hónapja rá sem nézett a weboldalra, folyamatosan ígérgeti a haladást. Mivel a honlap már kész, csak pár életbevágó apróságot kértem tőle, de ezek sem készülnek el. Nélkülük pedig az új adattáblák hozzáadásának sincs értelme, mert csak növelné a káoszt.

Felmerül a kérdés, hogy hogyan lesz ez saját pénztermelő projekt? Hát ebben a változatban sehogy, inkább kísérleti SEO projekt lett belőle, nagyon sok információt kapok a Google saját eszközeiből, hogyan halad az oldal feltérképezése. A megoldás, ha saját kézbe veszem a projektet, és én leszek a saját programozóm. Ennél azonban most sokkal érdekesebb dolgokat tanulok jelenleg, erről hamarosan írok. Ott már van piacképes termék-terv, melyet a legrosszabb esetben a saját gyerekünk szórakoztatására használunk fel.

Ez a pénztermelő projekt egyelőre szállítja az adatokat, és amint a webprogramozó hozzányúl, nagyon sok adattal töltöm még fel. Részemről nagyon sokat foglalkoztam az adatok feldolgozásával és tisztításával, így nagyon jó oktató projektnek bizonyult. De eszembe jutott a StudiCore egyik januári hírlevele, melynek az volt a címe, hogy Légy a saját programozód vállalkozóként!

Vállalkozóként szeretnél programozóvá válni, hogy saját magad valósíthasd meg az ötleteid? Esetleg van már kész rendszered, aminek fejlesztéséhez és módosításához nem akarsz külön programozót alkalmazni?
A StudiCore online Java programozó képzésével olyan tudásra tehetsz szert, amelynek segítségével akár önállóan is dolgozhatsz. Ebben a levelünkben bemutatjuk, milyen módon használhatod fel a megszerzett tudást a céljaid eléréséhez.

Milyen haszna van annak, ha megtanulsz programozni?
– bármikor hozzá tudsz nyúlni a rendszeredhez, így nem kell programozó után kutatnod
– megspórolhatod az alkalmazott több százezer forintos havi bérét, ezt az összeget pedig a saját vállalkozásod fejlesztésére fordíthatod
– nem szükséges egy új programozó betanulására várnod, azonnal folytathatod a projektet
– fel tudod majd mérni, hogy egy ötlet mennyire reális, és nem költesz vagyonokat egy soha meg nem térülő rendszer megvalósítására

Na ennek a hírlevélnek minden sorával egyetértek, még ha csak az elejét is másoltam be. Már az is brutál nagy előny, hogy nem kell kifizetni egy programozó saját bérét, hanem magam tudok hozzányúlni a programjaimhoz. Ez a weboldal esetén kicsit nehézkesebb, de azt is megoldanám, csak most sokkal jövedelmezőbb programozói feladatokat tanulok, így marad a webprogramozóra.

A másik, amit a StudiCore talán nem akart így beleírni: ha kitanulod a programozást, nem kell a sokszor trehány, állandóan késő és gyakran a munkát összecsapó programozóra várni. Hiába van jó ötleted, esetleg pénzed, ha elúszik a programozódon. Még egy indok, miért legyél a saját programozód 🙂

És akkor nézzük a számokat!

Összes megjelenés a Google keresőben az elmúlt 3 hónap során, június 1:

Megjelenések július 5:

Indexelt aloldalak száma, június 1:

Indexelt aloldalak száma, július 5:

Az szépen látszik, hogy az oldal fejlődik. Egyre többször jelenik meg a Google kereső találatai között, és egyre több aloldalt indexel be a Google. De ettől még ugye nem hoz pénzt, így jelenleg SEO kísérleti projekt, nem pénzkereső. De hagyjuk a Google-t dolgozni, nagyon tanulságos, mit csinál az internetről levadászott, és feldolgozott adatokkal.

Szólj hozzá!