Saját pénztermelő projekt 2. rész

Eltelt egy újabb hét azóta, hogy utoljára írtam a saját projekt életéről. Azóta a Google még több generált aloldalt olvasott be, de még mindig csak az interneten talált adatokból építkezünk, saját, írott tartalmat nem kaptak a lapok.

Ha megnézzük a megjelenések számát, ott látszik az emelkedés. Persze ez még mindig csak azt mutatja, hogy a Google nem zárta ki az oldalt, és elkezdte indexelni a tartalmát. A grafikonon szépen látszik az ugrás, amikor újabb adag aloldalt indexelt be és tett be az adatbázisába, onnantól fogva azokat is mutatni tudta a keresések során. Természetesen sohasem lesz csak emelkedő a trend, hiszen a keresések számára hatással vannak a hétvégék, ünnepek, és a Google is folyamatosan hajt végre kisebb-nagyobb változtatásokat az algoritmusán. Apró nüanszokon múlik, hogy az interneten jelen lévő sok milliárd adatból éppen mikor mutatja a mi oldalunkat.

megjelenites.jpg
kattintas.jpg
ervenyes_1.jpg

Mennyit jelent ez a napi 400-450 megjelenés a Google keresések során? Pénzben kifejezve nem sokat, egy másik új oldalamhoz napi 50000 megjelenés tartozik, és ezzel minden nap 100 Ft-ot termel. A látogatók tömeges megjelenésekor mondjuk jól el lehet játszani a hirdetési helyek optimalizálásával is, hogy megtaláljuk a legtöbb bevételt hozó elhelyezést, de még a másik weboldalon sem tartok ennél a feladatnál.

A bevétel meg függ az oldal témájától, a megjelenítési nyelvtől és számos más dologtól is. Míg egy oldal értékelhető bevételt hoz, hosszú az út, viszont nagyon sokat lehet addig is tanulni minden nap. Jelenleg ott tartok ebben a projektben, hogy a Google látja a tartalmat, folyamatosan indexeli, és elkezdett nőni a webhely. Legközelebb akkor írok róla, amikor ismét érdemi változást tudok bemutatni.

Szólj hozzá!